en dag avklarad som norsk.

konstigt hur himla snabbt man kommer in i alla rutiner egentligen, nyss inorrlands lugn och svävade omkring, nu i storsta´n och pinnar på.

idag började dagen med regn, efter en natt av helvete, vhilja hade lite ont i magen oh sen problem med tänderna de 2 hon håller på att få nede, vaknade från å till med start från 00.00-05.30
kuuuuul ens... ja ja detär ju så stackrarna... men dagen vart super, med massa skratt och lek.
inatt fick hon en supp alvedon och tandolja. men då ville inte donnan sova klblev 22.30 huhu. får se hur denna natt går!!??

vart fint väder på sen eftermiddagen, så då tog jag vhilja och elvis en tur i parken och åt en glass mmmmumma!
jesper jobbar första natten efter ledigheten så han vilade på eftermiddagen.
nu har vi vart tillsammans en hel månade nästan så det känns konstigt att vara själv:(
vi har filma vhilja idag massa hon kastar boll när man säger och gör en super kul grimase hela tiden ska ta kort oh lägga ut det är nå hon gör med munnen som är jätte roligt!
hon har börjat äta jätte bra oh vi har fått ett speciellt receptbelagt medel till magen, mivicol junior heter det, så magen funkar super duper nu!=)=)
mamma ordnade läkartid i sverige och vips så var allt bra.... mamma är en ordnare=)

nu sängen och en film till det.
sov gott people....

innan bedden>

Tack min underbara familj och vänner...

för att ni gjort våran semester i piteå till nått alldeles perfekt!
jag , vhilja och jesper har haft det sååå himla kul och hunnit göra så mycket roligt, man kan inte begära mer.
P E R F E K T !!!!!!

detta kommer saknas nu när man denna tisdag satte sina fötter och 7 väskors packning, barn ,hund och man på norsk mark. strålande sol var det och det gjorde det hela lite lättare.

faktiskt så höll vi på att missa planet nära vi skulle åka idaghaha men mamma hon gasade som aldrig förr, 20min innan det skulle lyfta så var vi där och FICK faktiskt checka in....otroligt!

kommer sakna er: mamma, emma, kajsa, morfar, marie, madde, jan, chezzi, katarina, jens, shivve, ynthe, pysen, putte, pelle, seskarö, fårön, hägge, malin, mira, danile rock, akillis, rambo, festen, fisket, och alla andra vänner !!!!!!!

Ses snart!
=)

Älskade Seskarö. Vårt smultron ställe av bästa sort=)

idag kl halv 9 på morgonen så tog jag mamma jesper vhilja och morfar levi samt the dog elvis vårt pick och pac och åkte på vår dagstur tll Seskarö, det är min mormors barndomshem, som nu tillfallit min mamma . Seskarö ligger nästa i finland, fast närmare haparanda och det är en så fantastiskt vacker lilten ö! en fiske ö!
där har jag spenderat många av mina barndomssommrar och det ska vhilja oxå få göra, bara fina minnen därifrån och dedt är helt fantastiskt varje gång att stiga ur bilen när man är framme.... en våg av totalt lugn, harmoni och lycka infinner sig då!
att jesper är me denna gång är så fint, hela familjen=)
det vart tyvärr bara en dagstripp för att tiden trotts 3 v inte räckte till, detta skylls av dålig planering! men nästa år har vi avsatt 1 v bara för seskarö=)

Husesyn och titt i alla vrår och gömmor, huset är över 300 kvm och har en tomt på 200 så det är stoooort!
mamma och morfar hade lite berättelser=)
lunch på illa kiosken, sen så bar det av till mormor else.majs grav och sätta lite blommor, syren och ros från gården!
man får allt en lite tår i ögat än när jag är vi graven , men det är så fint där och jag vet att momma lilla är ibland oss!
Jag och jesper fiskade sen när vhilja sov, och det vart 4 abborrar för jeppe som han slängde tilbaks pga av lilte storlek! moi fick= 0 fan va trist , men jag och otur verkar ju höra sammen nu hahaha=)

sen avslutatde vi med ved eldad bastu som oxå självklart finns på gården, världens mysigaste gammaldagsasde sådan med för kammare med stolar och bord, ljus och där kan man vid överattning sitta och avnjuta ett glas vin el öl eller nått annat som behagas!

vjilja kröp om kring och hade så kul, nästa år vi är där så kan ho använda lilla lekstugan som finns där sååå mysigt! hon växer så det knakar

Avundsjuka: emma back in piteå åkte och fiska med danne rock och hon drog upp 2 regnbågslaxar a 1 kg styck... good work emmsan!

Vhiljas tänder nede är alldeles på gränsen att ploppa upp nu=) mega skoj

Kajsa ser man inte för hon är hos killen

nu är vi hemma efter en härlig dag och jag ville sååå gärna vara kvar men jag är tacksam över dessa timmar! ses nästa år seskarö!
det gick toppe i bilen med vhilja och hon är så fin lilla gumman, stor och upp i vikt har hon gått=)
kul!

nu ska vi sova, imorn så består det av packning för vi åker nämligen hem  på tisdag morgon!
ska lägga upp bilder från denna vistelse imorn...
nu ska det sovas ååååå så skönt!

Sov sött och se inte rött!

Horse jump ala anna och emma

igår så var jag och emma lillasyster och hoppade på PRK (piteå ridkllubb) för marie viklund som är en stallkompis/klubbtränare, duktig!
vi hoppade bana  på 8 hinder och det gick verkligen super bra! hon är tillbaks min gamla chezzi med sin rätta ryttare på ryggen alltså mig! vi hoppade inge högt  utan jobbade på flyt och trygghet igår efetrsom det fanns en gång en människa som red chezzi den person jag sålde henne till för att hon skulle rida markarbete/Dressyr/uteritt EJ hoppa, men denna värdelösa människa oppade henne och förstörde chezzi totalt, som inte ville gå över ett enda hinder, denna person har INGEN känsla INGEN teknik OCH inget omdömme för då hade hon aldrig börjat hoppa henne!
Chezzi är super svår och det är 2 st  ink mig som klarat av att hoppat henne.
vi köpte tillbaks henne, och när jag sätter mig upp på min älskade lilla chezzi så är alla de hemska borta=)

Emma och Ynte gick det oxå bra för, nu ska jag bara pusha emma så att hon inte är en liten mes heheh=) duktig är hon men nu ska hon hoppa och träna och ut på tävlingsbanorna och vinna=)
med bägge hästarna!!!

efetr det var anna slut mys och kvällsbus med lilla vhilja sötaste i världen=)
sen tack och god natt för mig, eller jo jag läste lite av boken som jag snart utläst, "så dumt" heter en sååå bra kan rekomendera den varmt!
skulle egentligen dricka vin med malin med det vart sent och vi vart trötta så tyvärr inte!
mammas hund löper jolly heter hon, en berner senner är det, och elvis vår chihuahua är helt tokig undra hur en sån korsning skulle se ut??? hahaha jaaa jag hoppas jag slipper se och det gör jag säkert för elvis år inte upp, tjilligt!

idag är det strålande sol och ddet blir uteaktiviteret för hela slanten!

sol hard everyone men glöm ej solskydd!!!   tänkt extra på era barn  som har ca 5 ggr så tunn hud som en vuxen och bränner sig lätt!! kläder solhatt och uva+b skydd 50!

Vhiljas namnfest den 19/6 2010.

Då kom dagen då Vhilja Sonja Else-Maj Anderssons namnfest blev av! Kl 13.00 började de 63 anmälda strömma in hos min mamma på Fårön i Piteå... man var ju ganska stressad för att det stod spö i backen och det vart ju en del omstruktureringar.... stolar , regnskydd ja allt skulle ordnas i sista minuten . ja var HELT i taket kan man säga... men jag kan bara tacka och bocka till alla dom som hjälpt till att fixa denna dag, speciellt mamma och jesper såklart... men även kajsa , jan , daniel och  emma(stallsysslorn mina) smörgåstårtor, fototårta hämtades och allt ar fint iordning i hemmet!!
enligt vädret som sulle egentligen bli sol,  ändrades till spö i backen försvårade programet av ponnyridning och sockervadds maskin, men jag kan säga att det spelade ingen roll allt vart super!
Jag höll i välkommsttal innan mat, sen blev det uppträdanden av Jens som är jespers bror, han hade skrivit en fantastisk låt till vhilja=) det tårades i ögonen vill jag lova på många bra merit!
sen så sjöng även min lilla syster kajsa och hennes vän josefin 2 låtar det var oxå så fint!
efetr et så höll jag och jesper ett kombinerat tal om våra tankar och om varför vi valt att döpa vhilja just till det hon heter, allt vi sa kom direkt från hjärtat och det känndes faktiskt lyckat!
kaffe, tårta, och bakelser var sen på schemat och vi halv 4 börjadde folk tacka för sig och alla var sååå nöjda och tyckte det arit super bra, det känndes toppen=)
morfar hade fixat en bok alla skrev i innan dom åkte en liten minnes bok till vhilja och självklart oss med. Eftersom det vart lite lite plats och späckar schema så öppnade vi presenterna efter alla åkt, och VILKA fina presenter vhilja fick=) vi är så tacksamma att alla kom och alla fina saker vhilja fick!!!

efter bortstök och nedvarvning och tt vhilja vaknat efetr detta ståhej så satt vi oss bara och prata...
det var så fint när jens sjöng så stod vhilja nedanför hela tiden=)
samma för kajsa... hon tittade med sina stora blåa ögon och det är nog den bästa respons du kan få för detta genuina blickar är fantastisk=)


Fest hos evert och hanna senare på kvälln stod på schemat, mycket tre vligt emma, och marie kusin var med och jesper med!!

jesper spelade en liten truddilutt från den låt han skrivit till mig jag grät!!

challeng uteställe dans med och utan skor, masa drinkar och 2 trötta föräldar på söndag, men jag gick upp me vhilja i alla fall=)=)

tack mamma för att du är världes bästa barnvakt!

nu ska vhilja världens piggaste sova haha, men det verkar svårt, vi andra ska däräfter spela GENI=) vilet jag tror jag har en god chans att vinna

over and out!!

Sol ute sol i sinne sol överallt!

jaa men då var man inne på 2dra veckan hemma in piteå och vi jhar det super trevligt.
hästarna står hemma på gården, emmas 2: shivas och yhnte och min chezzi, dom går strax nedanför huset i fina hagar och betar det gröna gräset=) dom har det underbart!
vi har fixat allt till namnfesten vhiljas och det kommer bi så trevligt och fint på lördag! det enda är att prognose nu lovar regn:( va f*n är det då??? det stod sol i förrgår och det vill vi gärna att det ska fortsätta med! hoppas hoppas att det blir sol!

Igår var jag hema hos malin hedqvist och hennes familj, super fint hus har dom skaffat sig och renoverat=)
mira och vhilja busade och dom är så söta. vhilja fick sig en fläskläpp när hon skulle hoppa på en boll stackars lillgumman hon är för busig för sitt eget bästa.. men idag är det faktiskt bättre bara litet så på insidan syns nästan ingen svullnad. malin och jag var på nodo fiket(som hennes mor äger) och åt lunch kaffe fika jaa allt haha, jag var så mätt så jag höll på att spricka!

idag så kanske det blir ett vinglas på nodo efetr hon slutat jobba , inget helt spikat men det ser ljust ut med vädret oh allt=)=)

oooja jag har glömt att säga: nu efter 11 år bara ljustköttsätare(fisk, skaldjur, fågel) har jag nu börjat äta rött kött mycket ovant och ibland så känns det konstigt och fel, men man vänjer sig säkert varför ....jo därför att jag orkar inte laga massa dubbelt och jag vill att vhilja ska få ta de av allt i matväg och sen kunna bilda sig en egen uppfattning!!!


Glömt skriva på ett tag pga att vi haft så mycket trevligt om dagarna men förra helgen(lördagen) så var vi hos min lilla syster emma och danne och blev bjudna på grillat: ren, lax, och sötpotatis i ugn med rotgrönsaker, sen  i efterrätt  ljuschockladdoppade jordgubbar med glass mmmmm va gott! till detta drack vi alkoholhaltiga drycker och sedan ut för att mingla på challenge=) super kväll och kul att göra nått alla systrar + jesper och väner tillsammans=) detta gillas, mamma var barnvakt och världens sötaste tjej vhilja som är så duktig och har nästan slutat vakna på nätterna, endast en gång och sen sover hon fram till halv 9 på morgonen från kl 8 på kvällen...
jag kan inte förstå att vhilja blitt så stor so hon blitt snart 1 år herregud vart  tog tiden vägen änns det som?? känns overkligt när man ser andra småisar och att då tänka att vhilja vart en sånn småis=) det finaste! men jag tycker fortfarane det räcker med en bebbe, vi har det bra hela familjen och vi är nöjda. känner ingen vad ska man säga... längtan efetr att vara gravid eller en till förlossning huhu..... har inte berättat i bloggen om den och ska suga på den karran ett tag så ska jag nog påta ihop en liten story där!

vhilja kommer få en minnesvärd dag på lördag det kan jag lova oavsett sol el inte massa trevligt folk kommer infinna sig och det är det bästa!!!

nu ska jag duscha och ta på mig mina nya frank dandy underkläder jag fått av min älskade jesper och det var inte det enda=)=) en påse med kläder från monki hade han oxå köpt, med linnen, tröjor, boddys och det var sååå fint=) i love u my man=)

mamma har köpt så fina saker till vhilja croks toflor, nike sett linne och kjol sååå söt=) och självklart massa glass och gå mat =) mamma är bäst.

adios

Marvins begravning och Kajsas födelsedag

idag så var det dags att ta ett sista farväl av marvin som barnn inne i en lägenhet i piteå för 3 v sedan, idag skulle han blitt 29 år gammal. strålande sol och fint väder... denna tunga dag för speciellt hans familj speciellt för hans fina broder marlon! kajsa syster och hennes kompis jossan sjöng inledningssången på begravningn tears in heaven=) sååå fint många ögon var blöta.....vackert vackert!
mycket fin begravning och massa vänner var närvarande för att visa respekt och delaktighet....
familjeen hade anordnat allt så bra, efter allt var klart på kapellet bar brodern + hans vänner ut han ända tills vart han skulle få ligga och sova! mycket känslor, tårar och kramar delades denna stund och det var fint samtidigt sååå emotionellt!! vackert vackert avslut!

smörgåstårta och jordgubbstårta bjöds det på sedan. och efter dett fina avslut hade alla en harmoni.

efter detta så åkte jag jesper vhilja och mamma till vhiljas läkartid angående magen nu har hon fått ett preparat som gör att tarmen inte tar upp lika mycket vätska därav blir det bättre för vhilja( förhoppningsvis)

Min lillasyster fyllde 17 år idag grattis fina kajsa. tomas sabo, pengar, hudvård(fr oss) och mer smycken samt turkiet resa(redan avklarad) var presenter=)
speciell födelsedag. denna minns hon alltid.. hon firas nu av vänner på fest=)

jaa jag har vart i stallet och jesper följde, åt adana, å jag har börjat äta lite kött igen, men bara lite...hahah så idag åt jag lilte kebab, men det kännes skumt, ska ta det lugnt med köttet!
chezzi fick vila så nu är det rida för hela slanten!

sova och kramas med älsklingen=)

ta hand om er och skiljs aldrig som ovänner.... var rädd om varandra!!!

har det underbart!!!

nu har jesper kommit å hela familjen är samlad detta gillas skarpt=)
vi har hunnit varit och hälsat på jesper mamma katarina som ligger på rehabiliteringen efter stroken! vilka framsteg hon gjort detta är super=) så om ca 2 veckor så får hon nog komma hem permanent, men nu tillsvidare har hon helg permis och det ju toppen så vi ska dit på fredag och  äta och ta ett glas vin=)
elvis och tila (maddys hund)  busade igår efter vi vart i stallet och tatt hand om min älskade chezzi...hon kommer jag ha hela juni och hon kommer vara hemma hos oss på fårön i vårat stall och få beta grön gräs sen ska vi HOPPA EN MASSA ME JAAAAAAAAAA!!!!
mamma hade vhilja å det är skönt att få lite egen tid.
jesper hjälpte(tvingades) att leda henne och borsta haha=)=) men det gick gick bra!
sen raggade vi runt  och kajsa var med oxå med =) vi åt på sunes mmmmmm!
emma ska vi hälsa på i dag och daniel såklart som är emmas sambo!
mamma ska ha vhilja på lördag då det blir lite festligheter=) hos emma så vi hoppas att vi kan kubba och vara på uteterassen...i love it!
nu ska jag göra mig klart sen blir det barnenshus och fixa den nya vagnen som norweigian kastade sönder tur att jag hade det speciella barnvagnsfodralet för nu får vi en på försäkringen...men det är ju ändå en massa mekk trotts att man gjort EXAKT som man ska.
imorn så blir det till läkaren ed vhilja, som har problem med magen och jag tror hon kan ha lågt järnvärde med:( lillgumman har det inte lätt och tillråga så blev hon förkyld med=/ men gla är hon i alla fall!! underbara lilla vhilja som vi älskar mest av allt!

Vädret idag: strålande ca 15 grader och sol
Humör: Toppen
Känslor: kär och galen
sinne: Lycka
totala poäng: överdrivet höga!!!

jooo snart ska jag försöka få upp bilderna, men jag har glömt laddaren och kabeln ska undersöka om det finns nå alternativ =)
hej svejs!
 

kiruna avklartat, nu Piteå för hela slanten=)

får väl börja be om ursäkt för att jag inte skrivit och uppdaterad mig på ett tag men det har vart fuuuuult upp kan man säga!
Den 2 juni åkte jag till kiruna as tidigt på morgonen kl 04 lämnade vi hemmet för att åka med planet kl 06.45. som vanligt så är vhilja helt fantastisk att ha med på resande fot hon tycker det är sååå kul fastän det  v er en trött vhilja som fick omfamnas för första gången av morfar Han min pappa då, till alla som ikke forstod det:P
har haft det suoer  kul i kiruna och 90% av tiden har vi varit hemma eller i pappas närvaro, vilket hár varit toppen!
Sen har jag träffat mina älskade kusiner och deras kusin barn Lucas och viktor...wild bous kan jag lova men super söta i alla fall=)=)
pratat, varit med barnen hela tiden, mycker skratt och besök hos farmor och farfar=) underbart att se alla eftersom det inte blir särsklit ofta:( tyvärr!
Jag och vhilja marie(kusin) och hennes son Lucas var även på Gruvanslekland och hade det kul med barnen=)=)
även vi själva fick oss ett rutschkane åk och även hoppslottshoppning hahah=) såå kul!!
vhilja nöjde sig med bollhav=) det tyckte hon var awsome=)
idag den 7 så var det dags att lämna min släkt å det junisnöande kiruna +1,5 grad varmt och min fina pappa för att åka till piteå, tråkig att åka men jag och vhilja har haft det super super så det bär jag med mig när jag lämnade kiruna....man uppskattar allt så mycket mer tycker jag när man fått barn, kvalitetstid mernar jag, nog för at jag gjort det förr men det blir nått annat med barn! hur som helst, som att pappa passat upp, diskat, barit omkring vhilja och varit toppen! synd bara att hanna kontrollfreaket dysholm inte kan släppa taget och SLAPPNA AV!!!!! ååååå detta ska jag öära mig O:M:G!!!
Tåget skulle gå kl 13.32 men det  blev försenat 2,5 h på rälsen pga en propp och sen nå annat vajsing, oturen hägrar när jag reser. men det gick bra vi har lekt undersökt tåget, handlat i kiosjken, vilat 2 ggr, lekt med en lite pojke som var 7 månader, jaa allt man kan tänkas göra på ett tåg hahah=) vhilja var nöjd och såå gla´hela tiden, och jag fick ha uppfälld vagn hela tiden, så det var super! trist bara att det inte fanns nån mat på tåget, så mitt blodsocker hade runnit ut genom tårna när jag var framme ingen energi what so ever!
men mamma hade gjort så god mat när vi kom hem fisksoppa ala mami med saffran mmmmmm och klyftpotatis och kycling mmmmmmm jag åt massa, vhilja fick en glass och självklart lite mat=) eller så mycket hon ville, men hon är inte stor i maten.
hon har fått så fina saker av mamma och morfar så jag blir alldeles rörd!
av morfar en docka som är så fin(samlardocka och exsluciv sådan må jag säga...den ni(bild kommer)
prinness tält av mamma och massa fina kläder och massa goda saker=)
jaaa hon behandlas som en lite sessa som hon är, med all rätt=) ja älskar verkligen min mamma och självklart hela min familj, underbara är dom!
madde min bästis var oxå här med sin hund tila =) vi har surrat allesammans som allt möjligt och skrattt!  detta blir det mer av kan jag lova!!!!
lillasyster kajsa vek av lite tidigar från pratet för hon ska plugga imorn, sista rycket innan skolan tar lov och kajsa har gjort första året på gymnasiet! 17år blir hon på torsdag! lillkajsa=)
nu ska jag i alla fall försöka lägga igen ögonen för imorn så ska jag hämta min älskade älskade jesper som äländer med flyget imorn =) som jag och vhilja längtat!
skönjetssömnen ska påbörjas och nergin måse inhämtas....
sleep tight aaaight=)

RSS 2.0